Versenybeszámoló: Székesfehérvár (2023.04.16.)

Április harmadik hétvégéjén végre Székesfehérvár városában is megrendezésre kerültek az első versenyek idén. Sajnos még így tavasz közepén is viszonylag hűvös időjárás volt, így a fázósok didereghettek kicsit a nap folyamán, de legközelebb már talán melegebb idő lesz. Mindenesetre így is 20 játékostársunk érezte úgy, hogy teremhet neki babér ezen a napon. Szokásos módon két versennyel vártuk a nagyérdeműt.

Hagyományos

A napot egy nagyjából 10 perces csúszás után egy sima új nemzedék stílusú hagyományos versennyel kezdtük, melyre az alábbi koncepciókat választották a résztvevők.

Követő (7):
2 Tarrgeth
1 A Semmi mestere
1 A Mennyek úrnője
1 A mindentudó
1 Gormathion kegyence
1 Rhatt követője
1 A roxati céhtanács főtitkára

Szabálylap (7):
3 Lassan járj!
2 Sokszínűség
1 Semleges csatamező
1 Zarknod bilincse

Egyéb (5):
1 Toborzó + Hálócsapda
1 Tharr követője + Lassan járj!
1 Öt lap
1 Kreátor követői (Manafamiliáris + Harangmester)
1 Harangmester + Tábori adó

A legnépszerűbb narancslappal négyen próbálkoztak több kevesebb sikerrel, ez a Lassan járj volt. Rajta kívül még Tarrgethet, Harangmestert és Sokszínűséget hozta egynél több ember. Talán kijelenthető, hogy eléggé sokszínűre sikerült a mezőny, hiszen az a négy járj is különböző színeket és más-más mechanikákat használtak.

IMG_20230416_143226

A negyedik forduló első asztalán végül Kurunczi Dávid játszott kedvenc Sokszínűség paklijával, ellenfele pedig a szintén 5 lapos good stuffot pörgető Molnár Ferenc volt, aki A Semmi mesterét választotta partneréül. Végül Timera az utóbbi oldalán állt, így Mofe veretlenül nyerte meg a versenyt, míg Dávid egy korábbi döntetlen miatt visszább csúszott. A dobogóra még Makó Gergely és Mikulás Ádám állhattak fel. Mindketten erősen Rhatt központú paklit építettek Nagyobb ködszilánk köré csak más-más követővel. Ez a szín mondjuk elég hangsúlyos szerepet kapott Mofe paklijában is, lehet, hogy Rhatt lenne jelenleg a legjobb szín hagyományos környezetben?
Így alakult a végeremény:

1. Molnár Ferenc (12)A Semmi mestere
2. Makó Gergely (10)A Mennyek úrnője
3. Mikulás Ádám (9)A mindentudó
4. Ádám Levente (9)Tarrgeth

5. Kurunczi Dávid (7)Sokszínűség
6. Vincze Győző (7)Lassan járj!
7. András Bence (7)Lassan járj!
8. Nagy Dániel (7)Zarknod bilincse

Egyszínű káosz pörgős

A délután egy pörgős lebonyolítású egyszínű verseny volt terítéken, kis készülés gyanánt a hétvégi kiadói versenyre. Senki nem ment haza a két verseny között, így ezt a csörtét is 20 lelkes játékos kezdte el. Nézzük a koncepciókat.

Követő (9):
2 Tarrgeth (Dornodon, Elenios)
2 A Mennyek úrnője (Rhatt, Raia)
1 A roxati céhtanács főtitkára (Rhatt)
1 Zu’lit familiárisa (Fairlight)
1 Átkozott követő (Tharr)
1 A Semmi mestere (Tharr)
1 Chara-din követője (Chara-din)

Szabálylap (4):
3 Semleges csatamező (Dornodon, 2 Tharr)
1 Hálócsapda (Leah)

Egyéb (7):
2 Sárkány úrnő + Lassan járj (Dornodon)
1 Tharr követő + Lassan járj! (Tharr)
1 Alanori lápvidék (Raia)
1 Harangmester + Életenergia (Raia)
1 Harangmester + Tábori adó (Sheran)
1 Öt lap (Fairlight)

Valószínűleg a pörgős mivoltából adódva, de itt a Semleges csatamező volt, ami a legtöbbek fantáziákát megragadta, hárman is ezzel próbálkoztak. Csakúgy, mint Lassan járjjal, amiből barna követős és sárkányos verzió is felbukkant az asztalokon. Ezeken túl a Tarrgeth és A Mennyek úrnője volt még, amit egynél többen választottak.
A színeket illetően a legnépszerűbb választás Tharr volt, amit 5-en használtak. Mögötte Dornodon következik 4 résztvevővel, majd Raia 3 képviselővel, míg Rhatt illetve Fairlight 2 paklival járult hozzá a statisztikához. Habár minden szín képviseltette magát, a többieket (Elenios, Leah, Chara-din és Sheran) csupán 1-1 ember hozta el a megmérettetésre.

IMG_20230416_173841

Az öt körös versenyt végül András Bence nyerte barna Lassan járjas paklijával veretlenül (egy döntetlent begyűjtve azért). A második Szalai Dávid lett négy Alanori lápvidéket használó fehér koncepciójával, őt követi Vincze Győző Rhatt céhes felállása. Várnai Péter fehér gyógyulós paklija szintén egy vereséggel zárta a versenyt.

1. András Bence (13)Tharr követője + Lassan járj! (Tharr)
2. Szalai Dávid (12)Alanori lápvidék (Raia)
3. Vincze Győző (10)A roxati céhtanács főtitkára (Rhatt)
4. Várnai Péter (10)Harangmester + Életenergia (Raia)

Természetesen jár mindenkinek a gratuláció és a köszönet is, hogy ennyien eljötettek. Biztos, hogy a következő fehérvári versenyre nem kell hónapokat várni, mert tervbe van újra a rendszeresítés és amint meg lesz a következő időpont, közölve lesz. Addig is jó kártyázást mindenkinek!