Versenybeszámoló: Kecskemét (2023.04.29.)

Április 29-én tartottuk az AlKeSz Kupa soron következő kecskeméti fordulóját. Ezúttal egy alfa paklikra, és a kezdő játékosokra koncentráló speciális frissen bontott formátummal készültünk. A kiírást kísérleti jelleggel azzal a kiegészítéssel láttuk el, hogy a kezdő játékosok különös figyelmet fognak kapni. Sajnos a többszöri felhívás ellenére ez a kezdeményezés nem hozta el a várt eredményt, és érdeklődést. A megmérettetésen mindössze 10 játékos vett részt, bár közülük 5 kezdő volt. A későbbiekben is támogatni fogjuk a kezdőket, és amennyiben a formátum, a létszám és a verseny aktualitása ezt megengedi, indítani fogunk kezdő kategóriát. Ezúttal a létszám miatt egyetlen vegyes csoportot alkottunk, de így is a legjobb kezdő kapta az egyik ultrát.

Frissen bontott verseny

Na de lássuk a versenyt! A metódus szerint kibontottunk egy-egy Résföld és Hódítások boostert, aztán a bontás eredményének tükrében mindenki választhatott egyet a legújabb, hajókázós alfák közül. Az így kapott 67 darabos lapkészletből kellett egy legalább 45 lapos, színkorlát nélküli paklit építeni. A követőket tiltottuk. A szabályokból látható, hogy a deckek nagyban támaszkodtak az alfák lapkészletére, hiszen durván fele-fele arányban állt rendelkezésükre a játékosoknak a nagykiegek és az alfa pakli készlete. Szándékosan alkottuk meg így a szabályokat, hogy ne lehessen megkerülni az alfás gyakorikat. Erre persze nem is került sor, mert mindenki felismerte, hogy jól beépíthetők az ottani, viszonylag egyszerűbb, és picit drágább gyakorik is a paklikba. A játékosok közül 4-en a Felfedezők, 5-en a Kereskedők alfát választották, és egy valaki választotta a Tengeri rablókat.
Négy izgalmas és érdekes forduló után a versenyt Magyar Attila nyerte. A második Jancsár János lett (köztük csak a bucholtz pontok döntöttek), a harmadik helyet pedig Hódossy Máté csípte el. A legjobb kezdő Erdei Dániel lett, aki egy Moa zászlóshajóval gazdagodott.

Pörgős egyszín

A délutáni pörgőst az ehavi beholderes verseny formátumában tartottuk, tehát egyszínű paklikkal versenyeztünk, káosz készletből felépítve azokat. A versenyre 9-en neveztek. Lássuk a metát:

Követő (3):
1 Arochos (Leah)
1 Az alvilág ura (Dornodon)
1 A roxati céhtanács főtitkára (Dornodon)

Szabálylap (4):
2 Semleges csatamező (Elenios, Tharr)
1 Életenergia (Fairlight)
1 Zarknod bilincse (Elenios)

Egyéb (2):
1 Lassan járj! + Rox, a csontok ura (új) (Leah)
1 Tábori adó + Sárkány úrnő (új) (Elenios)

Az ötfordulós, pörgős etapot végül Jancsár János nyerte Tábori adó + Sárkány úrnő (E) paklijával. A második helyet Hódossy Máté csípte el Semleges csatamezővel (E), míg a dobogó harmadik fokára Kobela István állhatott fel, szintén Semleges csatemezőt (T) forgatva.

AlKeSz Kupa

Az AlKeSz Kupa aktuális állása:
1. Dönczi Krisztián 70 pont
2. Varga István (A) 36 pont
3. Magyar Attila (A) 24 pont
4. Jancsár János 23 pont
5. Kobela István (A) 22 pont
6. Minyó András (A) 21 pont

Emlékeztetőül a szabályok: minden kecskeméti és szegedi verseny számít; az első három helyezett kap pontot (10-7-3); és az amatőr (vagy kezdő) játékosok +2 pontot kapnak a dobogós helyekért. Az etap végén az első és második helyezett kap 1-1 UR-t a Beholder Kft. dotációjának hála.

Versenyhirdető

A következő kecskeméti versenyre, és ezzel az AlKeSz Kupa új fordulójára május 21.-én, vasárnap kerül sor. Délelőtt Új Nemzedék hagyományost tartunk és fontos megjegyezni, hogy ez egy kvalifikációs verseny lesz, délután pedig Új Nemzedék, tiltott mágia lesz a formátum, pörgős lebonyolításban.

Várunk nagy szeretettel mindenkit a versenyeinken.

Jancsár János