Versenybeszámoló: Eldüen (2023.07.16.)

A hétvégén megrendezésre került a nyári Eldüenes hagyományos verseny is, ahol természetesen már lehetett használni a Császárváros kiegészítő lapjait is. Ezen a „kellemes” hőmérsékletű nyári vasárnapon 27 játékos érezte úgy, hogy versenybe száll az ultra ritka lapokért és a dicsőségért. Nézzük milyen narancslapokat vezettek csatába a résztvevők.

Követő (10):
2 Őrült Enkala, az animátor
2 A Semmi mestere
1 Zuon, az ajándékozó
1 A roxati céhtanács főtitkára
1 Leah követője
1 A hét törzs főnöke
1 Estelle, a kedvencgyűjtő
1 Motyogó kultivátor

Szabálylap (10):
5 Semleges csatamező
2 Zarknod bilincse
1 A fókusz meglelése
1 Alanori lápvidék (4)
1 Zarknod börtönében

Egyéb (7):
3 Harangmester + Életenergia
1 Qwikreson, a quwarg sámán + Hegymélyi keltető
1 Harangmester + Tábori adó
1 Tharr követője + Lassan járj!
1 Kreátor követői (Tokozó rakshallion, Elenios követője)

A legnépszerűbb szabálylap a Semleges csatamező volt, amelyet 5-en választottak, vagy a régebbi felfogású Homokférges verzióban hoztak el vagy az újabban igen népszerű Nagyobb ködszilánkos pakkot pörgették hozzá. A mező mögött egyetlen résztvevővel lemaradva az Isteni érzésre épülő gyógyító koncepciót 4-en hozták el, melyből hárman a Harangmester és Életenergia párosra esküdtek, míg egyikük a céhes hordaparancsnokra. Ezen felül csupán gyűjtőgenerálásból volt 3 (2 bilincs, 1 hét törzs), illetve 2-2 A Semmi mestere és Őrült Enkala is megfordult az asztalokon.

Az öt fordulós verseny végén az első asztalon az egyetlen 4 győzelmes Makó Gergely Zuonja mérkőzőtt meg a három győzelemmel és egy döntetlennel rendelkező Varga Krisztián csatamezője ellen, aki az előző körben Hundzsa Ferenc szintén mezős paklijával játszott egy el nem döntött mérkőzést. A döntőben végül az utolsó percekben Gergő egyenlíteni tudott Krisztián ellenében, míg Feci a második asztalon legyőzte a feltörekvő amatőr Baki Dánielt egy csatamező mirrorban. Ez végül a másodlagos pontoknak köszönhetően azt is jelentette számára, hogy a napot is megnyerte Makó Gergelyt beelőzve az élen. A bronzérem ezúttal Vogel Patrik ölébe hullott, aki egyedüli 4 győzelmesként maradt az Isteni érzésre építő pakliját vezényelve.

1. Hundzsa Ferenc (13)Semleges csatamező
2. Makó Gergely (13)Zuon, az ajándékozó
3. Vogel Patrik (12)Harangmester + Életenergia

4. Varga Krisztián (11)Semleges csatamező
5. András Bence (10)A roxati céhtanács főtitkára
6. Aradi Veronika (10) Leah követője

Említésre méltó lehet még Aradi Veronika teljesítménye, aki nagyon fiatal kora ellenére tudott egy viszonylag erős mezőnyben egy hatodik helyett menni Leah követős horda paklijával. A győztesek mellett természetesen gratulálok neki is és mindenkinek, aki elégedett a teljesítményével.
Köszönet, hogy résztvettetek, Eldüenes verseny a tervek szerint legközelebb szeptember végén lesz majd, de addig is várok mindenkit szeretettel Székesfehérváron augusztus első hétvégéjén egy kis mesekártyázásra.