Versenybeszámoló: Székesfehérvár (2023.07.02.)

Székesfehérváron is lezajlottak az első versenyek, amiken már lehetett használni a legújabb kiegészítő, a Császárváros lapjait. 21 játékos érezte úgy, hogy kártyázással tölti ezt a vasárnapot a Királyok Városában. Lássuk milyen paklikkal próbálkoztak a délelőtti hagyományos versenyen.

Követő (10):
2 A roxati céhtanács főtitkára
2 Őrült Enkala, az animátor
2 A Semmi mestere
1 Xenó ősplazma
1 Raia követője
1 A teknősök öregapja
1 Ulkor jégisten

Szabálylap (8):
3 Semleges csatamező
1 Lassan járj!
1 Zarknod börtönében
1 Életenergia
1 Hegymélyi keltető
1 Egérút

Egyéb (3):
1 Toborzó + Hálócsapda
1 Harangmester + Tábori adó
1 Harangmester + Életenergia

A legnépszerűbb választás a Semleges csatamező volt, amit hárman hoztak, mögötte a stabilnak mondható céhes követőt és az A Semmi mesterét választotta 2-2 ember, valamint a legújabb epikus követőt, Enkalát is ketten érezték elég jónak. Ezeken kívül még a Harangmesternek szavazott bizalmat egynél több ember, de mindegyikőjük más-más szabálylapot használt mellé, így merőben más felfogású paklikat támogatott meg a hálós követő.
Az új lapok közül talán az A gyalázat lemosását használták a legtöbben, ami nem meglepő, hiszen előzetesen is ez tűnt az egyik (ha nem) a legerősebb lapnak a kiegészítőből. Ráadásul a kialakulóban lévő, picit hálósabb versenykörnyezet még inkább kedvezni látszik majd a lapnak.

Végül a döntetlenek miatt nem volt szükség ötödik fordulóra, a negyedik forduló első asztalán pedig Bärnkopf Bálint és Makó Gergely mérkőzhetett meg a győzelemért. Előbbi egy főtitkárral felálló céhes, gyógyulós paklit hozott, míg Gergő egy Toborzóval felálló Hálócsapdás koncepciót forgatott. A Toborzós paklinak ez a gyógyítós koncepció nem túl jó ellenfél és ezt a végeredmény is igazolja, hiszen végül Bálint Isteni érzésre épülő paklija húzta be az első helyet. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Dönczi Krisztián állhatott fel kedvenc Semleges csatamezős good stuff paklijával.

1. Bärnkopf Bálint (12)A roxati céhtanács főtitkára
2. Makó Gergely (9)Toborzó + Hálócsapda
3. Dönczi Krisztián (9)Semleges csatamező

4. Czirkos Dániel (9)Harangmester + Tábori adó
5. Vogel Patrik (9) Harangmester + Életenergia
6. András Bence (9)Őrült Enkala, az animátor

Délután egy lazább, pörgős versenyt tartottunk, ahol ezúttal hatalom korlátozása formátumon mérhették össze tudásukat és szerencséjüket a játékosok. A formátum célja az volt, hogy ha már új kiegészítő akkor kicsit jussanak szerephez a legújabb gyakori és nem gyakori lapok is. 17 versenyző maradt a délutáni derbire, ahol igencsak túlnyomó többségben követőket választottak narancslapnak.

Követő (13):
2 A roxati céhtanács főtitkára
2 Tarrgeth
1 Átkozott követő
1 Építő rakshallion
1 Őrült Enkala, az animátor
1 Asz-phalt, a megbízható


1 Raia követője
1 A legfőbb követő
1 Rox, a csontok ura
1 Termik epikolosszus
1 Leah követője

Szabálylap (3):
3 Zarknod bilincse

Egyéb (1):
1 Öt lap

Itt végül a játékosok kérésére 6 forduló volt tartva, melynek a végére 100%-os játékos ugyan nem maradt, de veretlen teljesítményt ketten is hoztak. Bärnkopf Bálint Zarknod bilincse paklija és Vogel Patrik gyógyulós céhes felállása is egyaránt 4 győzelemmel és 2 döntetlennel abszolválta a versenyt. A másodlagos (Bucholtz) pontok végül Bálint javára döntöttek, így ezen a napon mindkettő versenyt behúzta az ifjú játékos. A bronzérem ezúttal Simon Richárdnak jár, aki szintén Zarknod bilincsébe helyezte a bizalmát.

1. Bärnkopf Bálint (14)Zarknod bilincse
2. Vogel Patrik (14) A roxati céhtanács főtitkára
3. Simon Richárd (13) Zarknod bilincse

4. Vincze Győző (13)Tarrgeth
5. Varga István 2. (12)Átkozott követő
6. Szabó Máté (12) Építő rakshallion

Gratulálok mindenkinek, aki jó teljesítményt nyújtott, örülök, hogy ennyien ellátogattatok az eseményre! Legközelebb Székesfehérváron majd augusztus 5.-én várunk mindenkit szeretettel, ahol a fő formátum ezúttal egy Tiltott mágia lesz, a délutáni levezetés pedig egy pörgős kétszín egy icipici fűszerrel (a két színnek különböző jellembe kell tartoznia).
Addig is viszont ne feledjétek, hogy Eldüenes verseny is lesz július 16.-án (vasárnap) a szokott helyen, a Remetebarlang falai között. Itt szintén egy hagyományos megmérettetéssel várlak benneteket, ott találkozunk!