Versenybeszámoló: Kecskemét (2021.06.27.)

Június 27-én tartottuk a Kecskeméti HKK Klub félévzáró kupanapját. (A Kupáról lentebb bővebben írok.)
A délelőtti versenyünkön egyszínű paklikkal indulhattak a versenyzőink, annyi további megkötéssel, hogy a készletet még az Új Nemzedék szabályaihoz mérten is szűkítettük. (Csak a 2018-ban, vagy később kiadott lapokkal, és a 2015-től kiadott UR-ekkel operálhattak a játékosok.) A létszám végül elmaradt a várakozásainktól, mindössze 13-an álltunk rajthoz, ezekkel a paklikkal:

Követő (5)
1 Antimágikus rakshallion (Sheran)
1 Gwynn, a gondoskodó (Elenios)
1 A Semmi mestere (epikus, Elenios)
1 A jövendőmondó (Rhatt)
1 Az első vámpír (epikus, Leah)

Szabálylap (6)
2 Semleges csatamező (Elenios, Dornodon)
2 Korlátozás (Sheran)
1 Zarknod börtönében (Leah)
1 Villámháború (Raia)

Egyéb (2)
1 Lassan járj! + Rox, a csontok ura (Leah)
1 Életenergia + Harangmester (Raia)

A négy fordulós versenyen végül az alábbi sorrend alakult ki:

1. Dönczi Krisztián (10) – Semleges csatamező (Elenios)
2. Várnai Péter (10)Életenergia + Harangmester (Raia)
3. Dönczi Eszter (9) Semleges csatamező (Dornodon)
4. Farkas István (9)A jövendőmondó (Rhatt)
5. Erdei Kristóf (7) Villámháború (Raia)
6. Jancsár János (6) – Lassan járj! + Rox, a csontok ura (Leah)

csatamezo

A délutáni, hagyományos, de ugyancsak a fentiek szerint szűkített, Új Nemzedék versenyünket pörgős lebonyolításban rendeztük. Mindenki maradt a második futamra is, és ezeket a paklikat figyeltem meg:

Követő (4)
1 Antimágikus rakshallion
1 Hatalmas manó
1 A Semmi mestere (epikus)
1 Gwynn, a gondoskodó

Szabálylap (8)
2 Semleges csatamező
2 Sokszínűség
1 Lassan járj!
1 Villámháború
1 Zarknod börtönében
1 Zarknod bilincse

Egyéb (1)
1 Öt lap

A hat fordulós futamon az alábbi végeredmény alakut ki:

1. Dönczi Krisztián (16) – Sokszínűség
2. Farkas István (13)Semleges csatamező
3. Varga István (13) – Hatalmas manó
4. Somogyi Gábor (12) – Zarknod börtönében
5. Dönczi Eszter (9) – Semleges csatamező
6. Jancsár János (9)Zarknod bilincse

sokszin

A Kecskemét Kupa tavaly megkezdett, de aztán eddig még be nem fejezett X. évada ezzel lezárult. A tavalyi évről átnyúló X. évad során 6 versenynapon összesen 11 versenyt tartottunk A Kupát végül magabiztos fölénnyel, 60 megszerzett ponttal, négy megnyert versennyel és négy 3. helyezéssel Dönczi Krisztián nyerte. A második 36 ponttal Farkas István lett, harmadiknak pedig Dönczi Eszter futott be, 15 ponttal, akinek – mint amatőr hölgy játékosnak – ehhez a teljesítményhez külön is gratulálunk!

Versenyhirdető

Az évadnyitó kupanapra július 18-án, vasárnap kerül sor. (A meghirdetett versenyhelyszín  egyelőre a Game Pub, de valószínűleg visszaköltözünk a Delicatesse-be. Figyeljétek majd a változásokat!) A délelőtti versenyünket hagyományos formátumban, az Új Nemzedék szűkített készletével rendezzük. (Ez azt jelenti, hogy a pakliba a 2018-tól kiadott lapokat, illetve a 2015-től kiadottt UR lapokat lehet beépíteni.) Figyelem! Ezen a versenyen indulási jogot lehet szerezni a Nemzeti Bajnokságra, ezért a szokottnál is nagyobb a tét!
A délutáni pörgős formátumot az egyszínűség egyedisége formátumban a „káoszmetának megfelelő készletből épített paklikkal hirdetjük. (A pörgős versenyeinken használható a Kragoru familiárisa, ha nincs mellette szabálylap.)

Megújul a Kecskemét Kupa!

Ahogyan azt már a közösségi oldalon hírül adtam, a Kupa a jövő hónaptól kissé átalakul majd. Júliustól decemberik fog tartani a XI. évad, de már nem csak a kecskeméti versenyeken, hanem a szegedi kupanapokon is lehet pontokat gyűjtögetni. Fontos változás, hogy csakis a délelőtti versenyeinken szerzett pontokat számítjuk be. Csak a dobogósok szereznek pontokat, az első helyezett 10 pontot kap, a második 7-et, a harmadik 4-et. Amennyiben amatőr játékos lép fel a dobogóra, ő +2 pontot kap! Csak a legjobb 5 versenyeredményt fogjuk beszámítani a végső egyenlegbe, és nagyon fontos, hogy ezek közt lennie kell min. 1 kecskeméti és min. 1 szegedi versenynek is (a hiányzó versenyeredményt 0 pontnak számoljuk.)

10 résztvevőig a legjobb 4, illetve minden további 4 résztvevő után +1 játékost fogunk díjazni. A Beholder Kft. jóvoltából a legjobb kettő ultraritka lapot, a többiek kártyacsomagokat nyernek. A nevezési díj: 1000 Ft. 
Itt jegyzem meg, hogy a Kupa elnevezésére pályázatot írtunk ki, ami a Magyar HKK-sok Facebook felületen megtalálható (itt). Ha van ötleted, bátran írd meg nekünk!
A kupára nevezni júliusban, a kecskeméti és szegedi versenyeken, illetve a szervezőknél lehet.

Nagy szeretettel várunk mindenkit a versenyeinken!

A Kecskeméti HKK Klub tagsága