Kristályláz bemutató by slepp #3

A Patrik által bemutatott isteni lap után evezzünk kicsit vissza a kétszínű lapok tengerére és ha már a héten két hideghez kapcsolodó lapot is láthattatok a Beholder honlapján, akkor most olvassuk el Simon Richárd értékelését egy szintén kissé fagyos lap kapcsán.

separator-1

Márványhó yeti

Leginkább a Kékvérű oroszlánnal lehet összehasonlítani a lapot: életes lény egy erős, asztalt kontrolláló (K)-s képességgel. Épp ezért a cicához hasonló összeállításokban fogja megállni a helyét: Zarknod bilincsében és börtönében, illetve Korlátozásban. Ezek közül talán legkönnyebben az utóbbiba beilleszthető, oda segíthet a fehér javára billenteni a 3. szín dilemmáját (Xenó bilincsmester vs Megrontott trikornis és Oázisfészkelő), a másik kettőben a kétszínűsége némi fejtörést fog okozni. Ezekben a paklikban jellemzően viszonylag kevés lap van a kezekben, ebből kifolyólag az asztalon is, így azt a „hátrányát”, hogy nem célozhatjuk meg a leszedendő lapot, csak kényszerített áldozást rakunk az ellenfélre jó eséllyel meg sem érezzük majd. Ha már kevés lap az asztalon, akkor Bűvös erdőbe is imádni (vagy gyűlölni) fogjuk, nincs is szebb annál amikor a 3 VP-vel drágított lapunkat már el is csípte a (K)-s képessége. Az asztalról játszó paklikat ez nagyon be tudja zárni. Esszenciakapocs valószínűleg új játszópajtásra lelt :).

Sörényes barátjával ellentétben neki a (K) és az Élet mellé nem egy nagy test (bár a 2/5 abszolút kellemesnek mondható) jutott, hanem egy állandóan működő, nagyon zavaró képesség. Az, hogy a leszedős képessége még gyógyít 4-eket és ő maga is nagyon nehezen kiüthető az őrposztból, ezzel együtt egy remek védekező kártyává teszi. Ugyanakkor nem szabad elmennünk amellett sem, hogy a fehér és a fekete a horda jellegű paklik jó részében helyet kapnak, ide pedig ellenfelünk védekezését nehezíti meg jelentősen hogy kevesebb lényt tolhat fel, a zavaró lapokat pedig kezelhetjük a (K)-s képességével. Ezekbe az összeállításokba viszont kétszer is meg kell fontolnunk a használatát a 2 VP-s költsége miatt. Látható, hogy egy igen sokoldalú kártyát kaptunk, amit érdemes lesz pörgetni.

separator-1

Vasárnap szintén egyik újabb tesztelőnk, Szabó András fog bemutatni egy kissé bestiálisra sikeredett kétszínű lapot.