Versenybeszámoló: Phantom Games (2023.06.24.)

Lezajlot a júniusi Phantom Games által szervezett verseny is, amire a szervező már megengedte a Császárváros lapjainak használatát, így a játékosok már próbálgathatták a legújabb lapokat. Az eseményre végül 25 lelkes versenyző érkezett meg és az alábbi narancslapokat forgatták a nap folyamán:

Követő (9):
3 A roxati céhtanács főtitkára
2 Őrült Enkala, az animátor
2 Terrgath
1 Tarrgeth
1 Motyogó kultivátor

Szabálylap (9):
3 Semleges csatamező
2 Zarknod börtönében
1 Alanori lápvidék (4)
1 Zarknod bilincse
1 Sokszínűség
1 Villámháború

Egyéb (6):
2 Tharr követője + Lassan járj!
1 Toborzó + Hálócsapda
1 Harangmester + Életenergia
1 Harangmester + Tábori adó
1 Őrült Enkala, az animátor + Válogatás

A mezőny egészen változatosra sikeredett, de természetesen voltak koncepciók amikben többen is láttak erőt. A legnépszerűbb választások a céhes követő és a Semleges csatamező voltak. Utóbbi nem meglepő olyan szempontból, hogy új lapok, új meta és amíg nincsen kiforrva az új környezet addig a csatamező egy elég biztos választásnak tűnhet.
Az új narancslapok közül az Enkala újított változatát próbálgatták páran, míg az új méreg követő nem jutott szerephez ezúttal. Ami talán még szót érdemel, az a Terrgath, ami mostanában kezd picit visszatérni a körforgásba, ami nem meglepő, hiszen alapvetően elég jól counterli a céhes követőt, az újonnan megjelent gólem epikust, valamint az egyre népszerűbb és erősebb Tarrgethet is.

Végül az 5 fordulós verseny döntőjébe pont a legutóbb említett két narancslap jutott be, hiszen Makó Gergely régóta optimalizálgatott Tarrgethje csapott össze Kövér Attila Őrült Enkalájával, aminek még talán kell egy kis idő, hogy kiforrja magát. A gólemes koncepciónak a háló nem ideális környezet, így mondhatni papírforma végeredmény született és 100%-os teljesítménnyel Makó Gergely kontroll paklija diadalmaskodott. Attila egy korábbi döntetlennek köszönhetően az 5.-ik helyre csúszott vissza. A dobogóra még Juhász Ferenc ködös börtöne és Dárday Gergely gyűjtőgenerálós lápvidéke ért oda.

1. Makó Gergely (15) Tarrgeth
2. Juhász Ferenc (12)Zarknod börtönében
3. Dárday Gergely (12) Alanori lápvidék

4. Horváth Dávid (12) Toborzó + Hálócsapda
5. Kövér Attila (10) Őrült Enkala, az animátor
6. Sallai Gábor (10)Zarknod bilincse

Gratuláció minden helyezetteknek, a Phantom Games júliusban is várja a lelkes játékosokat, rögtön az első napon az amatőr és kezdő kupasorozatuk záróakkordjával.