Versenybeszámoló: Vác (2021.11.21.)

Vasárnap lezajlott a második kiemelt verseny Vácott, ahol sima hagyományos versenyt tartottak a szervezők, méghozzá Új Nemzedékes forméban. Ezúttal is teltház volt, így 43 ember vetélkedett neki a megméretettésnek, ami ugyan kisebb késéssel indult, de a 6 fordulón keresztül végig remek hangulat uralkodott. Nézzük is meg, hogy ezúttal milyen paklikat hoztak a játékosok magukkal (ne mindenki küldött be pakli listát, így 1-el kevesebb van csak meg):

Követő (11):
3 Malrok, a tomboló
1 Asz-phalt, a megbízható
1 A mindentudó
1 A legfőbb káoszmester
1 Zu’lit familiárisa
1 Raia követője
1 A teknősök öregapja
1 Tharr követője
1 Átkozott követő

Szabálylap (18):
5 Semleges csatamező
3 Villámháború
3 Sokszínűség
2 Zarknod börtönében
2 Zarknod bilincse
2 Életenergia
1 Válogatás

Egyéb (13):
2 Kreátor követői (Kragoru familiárisa, Főparancsnok)
2 Főparancsnok + Hegymélyi keltető
1 Kreátor követői (Az istenek hírnöke, Kragoru familiárisa)
1 Kreátor követői (dobótőr)
1 A legfőbb követő (gólem)
1 Rox, a csontok ura + Lassan járj!
1 Hatalmas manó + Válogatás
1 Melák, az óriás + Lassan járj!
1 Antimágikus rakshallion + Hálócsapda
1 Kragoru familiárisa + Lassan járj!
1 Harangmester + Életenergia

A mezőny egészen változatosra sikeredett, habár még mindig a Semleges csatamezőt (5) választották a legtöbben, igaz azt is többféle verzióban, hiszen mind tüzes, mind homokos verziót is próbáltak. De többen szavaztak bizalmat a különböző Kreátor követőis (4) felállásnak, de az ötlapos kezdés (Sokszínűség (3) és Életenergia (2)) is népszerű volt, a mostanában újra felbukannó Villámháború (3), de az újdonságnak számító minotauruszokat is 3-an választották.

IMG_20211121_154812

Az élmezőnybe végül mindegyik népszerűbb koncepcióból beért egy-egy, ám a győzelmet végül nem csatamező, nem Sokszínűség és nem is a félbika szörnyek szerezték meg. Simon Richárd 100%-os teljesítménnyel húzta be a napot, méghozzá kombósra összerakott Zarknod börtönében paklijával. A második helyre Horváth Dávid csontvázas horda paklija ért oda 5 győzelemmel, mögötte pedig a legjobb amatőr, Hundzsa Ferenc zárt Sokszínűséggel. Ferihez hasonlóan szintén egy bukóval és egy döntetlennel Egyed Dávid (Malrok, a tomboló) és Ország Gergő (Asz-phalt, a megbízható) is előkelő helyen végzett.

1. Simon Richárd (18)Zarknod börtöne
2. Horváth Dávid (15)Rox, a csontok ura + Lassan járj!
3. Hundzsa Ferenc (13)Sokszínűség
4. Egyed Dávid (13)Malrok, a tomboló
5. Ország Gergő (13)Asz-phalt, a megbízható
6. Vogel Patrik (12)Semleges csatamező
7. Imre Gyula (12)Kreátor követői (angyal)
8. Benke Róbert (12)Zarknod bilincse
9. Bärnkopf Bálint (12)Villámháború
10. Kalugyer Roland (12)A teknősök öregapja

börtön

Természetesen gratuláció jár mindenkinek, aki úgy érzi, hogy sikeresen helytállt a remete legutóbbi versenyén, a srácok legközelebb is várnak mindenki szeretettel.
Addig is a napokban lesz majd egy pakli bemutató cikk a Beholder honlapján, amiben Simon Ricsi a győztes pakliról fog értekezni, amely egy új kombóra építve szerezte meg a győzelmet. Továbbá a közel jövőben jómagam is közzé fogok tenni egy leírást a tegnapi paklimról itt, az Eldüen oldalán, mivel ezt többen is kértétek. 🙂

Hádi