Versenybeszámoló: Vác (2022.01.30.)

A vasárnapi napon a Remetebarlang is megtartotta a 2022-es évben első versenyét. A sima új nemzedék versenyen a Roxat céhei lapjait még nem lehetett használni, de az Elemi erőknek ez volt a búcsú versenye, hiszen a mai naptól ezek a lapok már nem használhatóak ezen a formátumon.
Az eseményre 37 játékos volt kíváncsi, az alábbi koncepciókat hozták a megmérettetésre:

Követő (16):
4 Goblin totemisten
2 A Semmi mestere
1 Zu’lit familiárisa
1 Molluszk, az ócskás
1 Kyorg ősmágus
1 Motyogó kultivátor
1 Asz-phalt, a megbízható
1 Az első vámpír
1 A mennyek úrnője
1 Sárkány úrnő
1 Teremtő rakshalion
1 Az álmok mestere

Szabálylap (16):
4 Korlátozás
4 Sokszínűség
3 Villámháború
1 Zarknod bilincse
1 Semleges csatamező
1 Zarknod börtönében
1 Rejtett tartalék
1 Hegymélyi keltető

Egyéb (5):
1 Qwikrekson, a quwarg sámán + Lassan járj!
1 Harangmester + Tábori adó
1 Harangmester + Gyengeség
1 A teknősök öregapja + Lassan járj!
1 Az alvilág ura + Hatásvadászat

A mostani alkalommal elmaradt a Semleges csatamezők dominanciája, hiszen csupán egy ember vállalta be a letiltó szabálylapot. Ezzel szemben az ellenpaklijai egészen szépen képviselték magukat, hiszen Korlátozásból és Sokszínűségből is 4-4 példány volt jelen a versenynapon. Rajtuk kívül a Villámháború is reneszánszát éli, valamint úgy tűnik a Goblin totemistent is kezdik felfedezni az játékosok, hiszen 4-en is a kis barna ügyeskedőket válaszották koncepciójuknak.
Az 5 fordulós nap végén viszont nem ezekből került ki a végső győztes, hiszen a döntő mérkőzést András Bence villám paklija és Gergely Ferenc egyedi felfogású quwargjai vívták meg. A dobogó aljára azért odaért a legjobban teljesítő Korlátozás is Mikulás Ádám vezényletével. Végül így alakult az mezőny eleje:

1. András Bence (15)Zu’lit familiárisa
2. Gergely Ferenc (12)Qwikrekson, a quwarg sámán + Lassan járj!
3. Mikulás Ádám (12) Korlátozás
4. Kurunczi Dávid (12)Molluszk, az ócskás
5. Fülöp Máté (12) Korlátozás
6. Horváth Dávid (12) Zarnod bilincse
7. Sallai Gábor (10) Semleges csatamező
8. Csető Zsolt (10) Kyorg ősmágus
9. Vogel Patrik (9) Villámháború
10. Imre Gyula (9) Korlátozás

Az élmezőnybe elég szép számmal befértek a korlátozó szabálylapok, a top 10-be 5 is odaért, ebből 3 ráadásul Korlátozás volt, így ez a szabálylap nagyon szépen teljesített ezen a napon. Főleg annak fényében, hogy negyedik társuk is éppencsak lemaradt a top helyezésekről.
A versenyt András Bence nyerte meg 100%-os teljesítménnyel, így ő örülhetett az egyik ultra ritka lapnak, illetve a Lipták László által felajánlott grafikának is. Gratulálunk neki is és mindenkinek, aki jól teljesített!

A Remetebarlang továbbra is vár minden kedves érdeklődött a versenyeiken, legközelebb február utolsó hétvégéjén. Remélhetőleg addigra már a technikai gondok is megoldódnak és élőben lehet majd követni az eseményeket. Ott találkozunk!