Tippjáték eredményhirdetés 2022

Egy hónappal ezelőtt lezajlott az idei HKK Nemzeti Bajnokság, ahol ezúttal új bajnokot avathattunk. Mint mindig, most is volt lehetőség megtippelni a legjobbakat és ennek a kis játéknak az eredményével még adós vagyok. Magát a végeredményt már hetekkel ezelőtt kiszámoltam, így túl sok mentségem vagy kifogásom nincsen arra, hogy miért nem került még ki az eredmény, azontúl, hogy elég sűrű heteim voltak, amikor meg időm lett volna rá, akkor nemes egyszerűséggel épp nem jutott eszembe.
De ami késik nem múlik, lássuk kik tippeltek a legjobban.

Elsőnek talán érdemes az alkalmazott pontozási rendszert felvázolni röviden:
– 1-1 pont minden jól megtippelt harmadik napra bejutó játékos után
– 2 pont a bajnok eltalálásáért (ezt ugye azért nehezebb megtippelni, mint a 16-ot)
– ahogy tavaly most is volt az első két nap mezőnyére vonatkozó tippelés is, itt 2 pont a telitalálat és 1 pont, ha csak eggyel lőtt mellé a játékos

De mielőtt megmondanám a nyerteseket, néhány kis érdekesség az idei játékról.

Az első két napon arra lehetett tippelni, hogy melyik napon mennyi A Semmi mestere lesz a mezőnyben. Végül mindkét napon 7-7 ember vállalta be ezt az epikus követőt. Az első napra ezt 4-en találták el és 8-an lőttek eggyel mellé, míg a második napra 8-an adtak 7-es tippet és 5-en lőttek alá vagy fölé.
Az első napra a legnagyobb tipp amúgy 23, míg a másodikra 27 volt.

A harmadik napra bejutók közül tavaly (és úgy korábban általában) átlagosan 7-et találtatok el, míg 2021-ben a legtöbb találat 9 volt. Idén ezek a számok némileg magasabbak lettek, hiszen az átlag ezúttal 9 volt, de a tippelők 40%-a (20 ember) legalább 10 bejutót eltalált idén. Pontosabban 14-en 10 embert találtak el, 5-en 11-et és egy ember pedig 12-t, ami a legtöbb volt idén. Ez amúgy Bärnkopf Bálintnak sikerült.

semmimestere

Egy korábbi cikkben már megosztottam veletek, hogy az előzetes tippek alapján kiket vártatok a 16-os döntőbe. Ehhez képest végül 5 játékos volt, akit legalább a tippelők fele oda várt volna a harmadik napra, de nem sikerült nekik: Csető Zsolt, Simon Richárd, Kalugyer Roland, Moschnitzka Ádám (ő sajnos lebetegedett a második napra) és jómagam, Horváth Dávid. Nem baj srácok, majd jövőre!

Idén viszont volt egy valaki, aki eltalálta a bajnok kilétét. Bögös Dániel ugyanis magabiztosan saját magát tippelte meg a végső győztesnek és ez végül sikerült is neki. Ráadásul Dani emellé helyesen megtippelte 10 társát is a draftra (tehát 11-et talált el) és még a második napi semmizős követők számát is telibe találta, ezzel 15 pontot szorgoskodott össze a tippjátékon. Ez egyben azt jelenti, hogy a bajnoki cím mellé idén ő tippelt a legjobban és a jutalma majd egy a Hódításokkal együtt megjelenő új ultra ritka lap lesz!

A második legjobban tippelő szintén 11 résztvevőt talált el és szintén telibe lőtte a második napot, viszont a bajnokot nem találta el. Cserébe az első napi követő tippelésen a 6-os számot adta meg, így 1 pontot itt is szerzett, amivel beelőzőtt két 13 pontos tippelőt. Tehát 14 ponttal második lett Makó Balázs. Az ő jutalma alapvetően egy ingyenes verseny beülő lenne egy Eldüenes vagy székesfehérvári versenynapra, de mivel kétlem, hogy ezzel élni fog majd megbeszélünk valamit.

És mivel nem hiszem, hogy Balázs élne a beülővel, meg amúgy is stílusos az első 3 helyet díjazni, így a két 13 pontot összetippelő játékos is 1-1 versenybeülöt nyer (igény esetén lehet bármilyen nem bontott verseny, ahol ott tudok lenni). Simon Richárd 11 bejutót talált el és telibe lőtte az első napi A Semmi mestereket, míg Bärnkopf Bálint 12 döntőst tippelt meg helyesen és majdnem eltalálta az egylaposon résztvevő követőket is. Így ők osztoznak a harmadik helyen.

Gratula a jól tippelőknek, a nyertesekkel majd megbeszélem a nyereményüket, jövőre pedig újra lehet majd tippelni a legjobbakra. És habár az egy év soknak tűnhet, nagyon hamar el fog telni ez az idő és azon azon kapjuk magunkat, hogy már a 2023-as nemzetire készülünk. 🙂